Het onbereikbare bereiken

Na wekenlang sporten en streng op je voeding te hebben gelet, zie je nog steeds niet het gewenste resultaat. Het komt regelmatig voor. Bijna iedereen heeft het weleens meegemaakt. 

Blijf dan maar eens gemotiveerd.

Een doel stellen, zoals in het vorige blog te lezen was, is niet zo moeilijk. Maar een doelstelling realiseren, is een ander verhaal. 

Inspiratie is een belangrijk element om geloof in je eigen kunnen te houden en in het bereiken van een doel. En inspiratie krijg je van bijzondere verhalen. Tijdens deze sportzomer zijn er veel bijzondere verhalen de revue gepasseerd, daar schreef ik ook over.

Maar er zijn verhalen die elke vorm van bijzonderheid overstijgen.

Het verhaal van Kimberly Alkemade is namelijk een indrukwekkend verhaal. Een verhaal over tegenslag na tegenslag. Het onmogelijke bereiken. Een verhaal dat je inspiratie geeft.

Kimberly is een paralympisch atlete. Eind augustus komt ze voor het eerst in actie bij de Paralympische Spelen in Tokio. De sprintster gespecialiseerd op de 100 en 200 meter. Ze loopt met een prothese. 

Vreselijk busongeluk

De weg naar de Paralympische Spelen is een lange weg geweest. Op 8-jarige leeftijd raakt Kimberly met haar hele gezin betrokken bij een vreselijk busongeluk. Haar moeder komt om het leven, haar vader en twee broers raken lichtgewond en Kimberly ontsnapt maar net aan de dood. Ze wordt zwaargewond afgevoerd met een traumahelikopter. 

“Ik was het zwaarst gewond van het ongeval omdat ik in een fractie van een seconde uit de bus was geslingerd”, zegt ze op haar eigen website over het ongeluk. “De kinderchirurg heeft samen met zijn team, alles op alles gezet om mijn leven te redden. Mijn leven is wonderbaarlijk gered.”

Kimberly verliest haar linkeronderbeen, ze heeft een schedelbasisfractuur en haar linkerbovenbeen is gebroken.

“Toen moesten wij als gezin van drie kinderen verder met ons leven na deze traumatische nachtmerrie”, zegt ze. “Een proces van rouwen, verwerken, vallen en opstaan. In mijn geval opnieuw leren lopen op een beenprothese.”

Ruim 23 jaar later gaat ze haar debuut maken op de Paralympische Spelen. Daar is ze niet zomaar gekomen. 

Die stap richting de paralympische topsport wordt voor het eerst gezet in 2017. Ze bezocht talentendagen. 

“In eerste instantie had ik het voornamelijk op het snowboarden gemunt. Alleen verrassend genoeg, werd ik gescout door Arno Mul, de bondscoach van TeamNL, na de atletiekronde. Ik kreeg op papier dat ik geschikt zou kunnen zijn voor de nationale selectie van paralympisch atletiek."

Het gaat vervolgens snel. Kimberly blijkt erg talentvol, ondanks dat ze dan al 27 jaar is. Bij de wereldkampioenschappen in 2019 verovert ze zilver en brons.

Door hard te werken en geloof te houden in een onbereikbaar doel, kan iets dat onhaalbaar lijkt ineens realistisch worden. Kimberly bewijst het. 

Het is een inspirerend verhaal dat iedereen op haar of zijn leven kan toepassen. Of groot, klein, dik, dun, gezond of ongezond je ook bent. Als je iets wil bereiken, dan kan je dat bereiken. 

En als Kimberly goud verovert in Tokio, dan zal ze naar boven kijken. Naar haar moeder. 

Want zonder haar moeder zou ze daar nooit hebben gestaan. 

Groet,

Jitse

Meer van onze hulp? 8 Weeks Coachings Traject

The Body Studio Zuid

Heemstedestraat 12, 1058NM Amsterdam

The Body Studio Oost

Dapperstraat 271, 1093BS Amsterdam

Mail: info@thebodystudio.nl

Tel: 020 215 7148 (Ook via whatsapp bereikbaar op dit nummer!)