Ik vind het heerlijk om anderen op hun best te zien.

Bij The Body Studio kan je terecht voor personal training, groepslessen, voedingsadviezen en vrije trainingen. Opties te over. Het moet als een huiskamer voelen, waar je de beste versie van jezelf probeert te vormen. 

Sjoerd en Menno staan altijd voor je klaar. Maar zij kunnen het - logischerwijs - niet alleen. Veel trainers delen hun kennis, helpen je fitter te worden en hopen enthousiasme over te brengen om de motivatie te behouden. 

Maak vandaag kennis met één van die trainers: Ira. Ze is 31, Duits van origine. Ira woonde in Dublin en Barcelona, maar nu sinds drie jaar in Amsterdam. In gesprek met Jitse stelt ze zich voor.

“Ik ben in Amsterdam terechtgekomen via een vriend, die hier studeerde. Ik kende haar uit Dublin, waar ik dus eerder woonde. Ik verhuisde naar Barcelona, zij naar Amsterdam, ik had niet echt een klik met Barcelona, dus ik checkte met haar hoe Amsterdam was. Ik bezocht haar - vond het erg leuk - en verhuisde."

Ira was toen al jaren bezig met sport. Tijdens haar opleiding kleuterjuf kluste ze bij in verschillende sportscholen. Ook hield ze zich veel bezig met boksen en kickboksen.

“Ik was gepassioneerd door sport. Ik ga al sinds mijn achttiende naar de sportschool en ben nooit gestopt. Ik heb ook allerlei soorten lessen geprobeerd en vond boksen en kickboksen erg leuk. Sporten maakte me zo veel zelfverzekerder en extravert; ik was altijd verlegener en gereserveerder. Ik ben op een gegeven moment zelfstandig als trainer aan het werk gegaan.”

Begin dit jaar is ze begonnen bij The Body Studio. Met een eigen visie, die heel goed past bij de denkwijze van Sjoerd en Menno. 

“Mijn filosofie is dat lichaam en geest duidelijk verbonden moeten zijn, dus ik wil mijn lichaam uitdagen om op verschillende manieren te bewegen en getraind te worden. Ik geloof dat dan ook de geest flexibeler, sterker en opener wordt voor alles wat het leven te bieden heeft.” 

Ze is van mening dat vrijheid in gedachten vrijheid betekent. Dat is waar ze naar streeft en waarom ze het zo belangrijk vindt om verschillende sporten en bewegingsoefeningen te doen.

“Mijn doel is om een impact te hebben op het leven van mensen, daarom werk ik samen met mensen. Ik wil ze helpen om te kunnen reflecteren, zodat ze zich bewust worden van hun behoeften, patronen en gewoonten en meer opties hebben om uit te kiezen in plaats van vast te zitten in een bepaald patroon.” 

Ira benadrukt dat bewustzijn een heel belangrijk punt is in haar leven. En zij wil dat graag overbrengen op anderen. 

“Zodra er bewustzijn is, wordt alles een bewuste keuze en dat geluk dat ik krijg door selectief te zijn, maakt dat ik in mijn overtuiging ook een bijdrage kan leveren aan het geluk van andere mensen. Ik vind het heerlijk om anderen op hun best te zien, ze te ondersteunen en te zien hoe ze zich openstellen en zelfverzekerder worden, daarom werk ik graag als trainer.”

Een waardevolle toevoeging aan The Body Studio, kan je wel zeggen. Maar Ira is nog lang niet uitgeleerd. Sterker nog: ze leert elke dag.

“Ik geloof dat leren nooit één kant op werkt, dus ik leer terwijl ik lesgeef. Mijn doel is om nooit te stoppen met leren en open te blijven staan voor nieuwe of andere ideeën.” 

Wat ze nog graag wil bereiken? Ze kijkt niet te ver vooruit. “Mijn grootste wens is om geïnspireerd te blijven door mijn omgeving. Ik heb geen vijfjarenplan van waar ik wil eindigen. Ik hou van wat ik doe en mijn doel is om een ‘ik’ te behouden die geluk en voldoening zal blijven nastreven zoals ik dat graag wil.”

- Jitse, Irina

P.S. Ben je enthousiast geraakt van dit verhaal en wil je persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk altijd. Maak een afspraak met Sjoerd of Menno en zij zullen de mogelijkheden met je doornemen.

8 Weeks Coachings Traject

The Body Studio Zuid

Heemstedestraat 12, 1058NM Amsterdam

The Body Studio Oost

Dapperstraat 271, 1093BS Amsterdam

Mail: info@thebodystudio.nl

Tel: 020 215 7148 (Ook via whatsapp bereikbaar op dit nummer!)