Trainer Adam -
"Het voelt alsof je in een dorp woont"

Iedereen die weleens bij The Body Studio heeft getraind, weet wie Adam is. Het is een trainer van het eerste uur. Adam, 46 jaar, is afkomstig uit Zuid-Afrika en opgegroeid in Kaapstad. Met een coffee to go in de hand maakten we een wandeling door het Rembrandtpark.

Wat heeft jou in Amsterdam gebracht?

“Wat? Wie bedoel je. Mijn vrouw is tandarts en ze kreeg in 2009 een leuke aanbieding om in Amsterdam te werken. We hebben geen kinderen, dus dan is het makkelijker om te verhuizen naar een ander land. We zouden hier voor twee jaar naartoe gaan, maar we zijn al twaalf jaar verder.” 

Ben je altijd al trainer geweest?

“Nee. Mijn vrouw zei me dat ik me moest gaan richten op Crossfit. Ik had er aanleg voor, was er goed in. Ik richtte me ook op andere trainingsvormen, zoals de handstand. Maar na verloop van tijd begon het te vervelen. Maar ik had in de gaten dat ik het leuk vond om andere mensen te helpen. In de gym gaf ik mensen advies en toen heb ik daar mijn werk van gemaakt.” 

Hoe ben je bij The Body Studio terechtgekomen?

“Mijn vrouw had de studio gezien en is naar binnengelopen. Ze heeft me geholpen om hier aan de slag te kunnen gaan. Ik ben er sinds het begin, dus heb de studio zien groeien. Erg leuk om te zien. En niet alleen dat het hier mooier en groter is geworden, maar vooral de progressie die sommige mensen hebben geboekt.” 

Is dat ook je motivatie?

“Nou, soms valt het me niet eens zo erg op. Omdat je heel vaak met dezelfde personen bezig bent. Week in, week uit. Als je dan na maanden hoort dat iemand kilo’s is kwijtgeraakt, dan ben je weleens verrast. Ik wil dat mensen het maximale uit hun training halen, maar het moet ook goed voelen. Om die balans te vinden is een uitdaging. Als je namelijk oefeningen op halve kracht uitvoert, worden je spieren ook niet maximaal aangepakt voor een perfect resultaat. Maar iedereen zit anders in elkaar.”

Waarom vind je het leuk om trainer te zijn van The Body Studio?

“Omdat deze gym anders is dan andere gyms. De buurt komt er sporten. Ons kent ons. Het voelt alsof je in een dorp woont. Ik woon op 10 minuten wandelen van de studio. Als ik door de buurt wandel, kom ik ook veel bekenden tegen. Het is niet een gewone sportschool. En je leert bij The Body Studio hoe te trainen met je eigen lichaam. Met losse gewichten, maar zeker ook met je eigen lichaamsgewicht.” 

Door de coronamaatregelen zijn alle gyms weer dicht, hoe zien jouw werkdagen eruit?

“Ik ben werkzaam als freelancer. Ik geef ook training bij Kracht, Trainers en AKA Amsterdam. Ik denk dat ik nu 50% van de tijd aan het werk ben. Maar de trainingen zijn nu vooral in de buitenlucht. Bijna elke dag wel, je moet een beetje creatief zijn. Ik heb uren in de buitenlucht training gegeven sinds corona onder ons is. Soms in de vrieskou. Soms was het min 8 ofzo. En dat is zwaar, als je zelf niet veel doet en de rest ziet bewegen. Maar ja, als freelancer is het simpel: als je niet werkt, word je niet betaald.”

Wat vind je van buiten trainen? 

“Het trainen in de buitenlucht, als het zo koud is, vind ik niets. Maar ik vind het leuk om mensen de lockdown door te helpen en ze fit te maken, dus ik heb het er voor over.” 

Heb je tips voor mensen?

"Nou, die heb ik wel. Maar het internet staat vol met gratis adviezen. Ik hoop dat de gyms snel weer opengaan, dan kunnen de mensen weer met mij trainen op de manier zoals dat het leukste is."

Hoe houd je jezelf nu fit?

“Ik train zelf drie, vier of vijf keer per week. Maar het zijn niet altijd heel intensieve trainingen, daar zit ook stretchen en handstandoefeningen bij. Ik probeer mijn lichaam jong te houden. Zelf train ik bijna nooit buiten. In het Rembrandtpark heb je wel een mooie buitengym, maar daar is het altijd veel te druk. Als ik train, wil ik graag alleen zijn. Niet te veel mensen om me heen. Ook in de gym, ik ga altijd op een rustig tijdstip.”

Welke trainer moet ik de volgende keer het vuur aan de schenen leggen?

“Daan.”

Wat wil je aan hem vragen?

“Hij houdt zich bezig met ademhalingstechnieken. Hoe past hij het toe en waarom is het goed om je daarmee bezig te houden?”

P.S. Ben je enthousiast geraakt van dit verhaal en wil je persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk altijd. Maak een afspraak met Sjoerd of Menno en zij zullen de mogelijkheden met je doornemen.

Ja, ook in de lockdown gaan we door! - We bieden een leuk en ruim aanbod aan outdoor lessen en alle begeleiding die ervoor nodig is om jou FIT door deze lockdown heen te krijgen.

Juist nu is er niets belangrijkers dan je lichaam goed onderhouden.

Of we corona ooit gaan verslaan.. Daar doe ik geen uitspraken over.

Maar één ding is zeker: Hoe fitter jij bent, hoe beter jij corona aan kan!

Ayway, wil jij extra begeleiding? Check dan even ons coaching's traject.

8 Weeks Coachings Traject

The Body Studio Zuid

Heemstedestraat 12, 1058NM Amsterdam

The Body Studio Oost

Dapperstraat 271, 1093BS Amsterdam

Mail: info@thebodystudio.nl

Tel: 020 215 7148 (Ook via whatsapp bereikbaar op dit nummer!)